Wat is Dorn-Therapie / Breuss Massage?

Met behulp van de Dorn-therapie en Breuss Massage kunnen vele klachten als gevolg van beenlengteverschil, scheefstand van ruggenwervels, nekwervels en dislocatie van gewrichten behandeld worden. Rugpijn en Nekklachten verdwijnen op een eenvoudige snelle en effectieve wijze.

Vrijwel iedereen heeft benen van ongelijke lengte, het lengte verschil kan variëren tot wel 4 centimeter. Er is hierdoor teveel ruimte in heupgewricht. Daardoor wordt het lichaamsgewicht verplaatst naar het korte been en komt de wervelkolom in een andere houding.

Dit functionele beenlengteverschil komt vaak door overbelasting, verkeerd of te lang zitten in de auto of lange tijd met de benen over elkaar zitten. Het langere been is daarbij iets uit de kom waardoor het bekken scheef kan gaan staan, heupen gaan torderen en wervels in de wervelkolom kunnen uit hun normale rechte positie worden gedrukt. De basis van de Dorn-Therapie is altijd de correctie van het beenlengteverschil.

De scheefstand staat garant voor  veel problemen en leidt vaak tot chronische problemen zoals: scoliose, lage rugklachten, heupklachten, hoofdpijn, kniepijn, voetproblemen, verzakkingen, darm- en blaasproblemen, nekklachten en heiligbeenverschuivingen. Met de Dorn methode kunnen een groot aantal van deze klachten effectief worden verholpen, ook die klachten die al langere tijd aanwezig zijn.

 atop-orthomanipulatietherapie

De behandeling

Bij aanvang van de therapie wordt het beenlengteverschil verholpen, als de basis in orde is wordt er verder gegaan met de wervelkolom. Met de duimen zet de  Dorn-therapeut op een voorzichtige manier de wervels op de juiste positie terug. Tegelijkertijd maakt de therapeut het bindweefsel tussen de wervels los, waardoor de doorbloeding geoptimaliseerd wordt, hierdoor voelen mensen zich beter en worden klachten effectief verholpen. De Dorn-methode is vrij van ongewenste bijwerkingen, ongevaarlijk maar zeer werkzaam.

En na elke behandeling heeft u een fijn en ontspannen gevoel!

 

Dorn voor kinderen

Bij de bevalling komen grote krachten vrij. Daarbij kan de wervelkolom of het bekken van het kind wat scheef komen te staan. Door een speciale massage wordt de scheefstand gecorrigeerd en voelen de kinderen zich vaak beter, huilen minder en zullen minder overstrekken.

 

Breuss-Massage

De tussenwervelschijf is het kraakbeen tussen de wervels dat ervoor zorgt dat de zenuwen beschermd worden en de wervels elkaar niet raken. Rudolf Breuss ontwikkelde de tussenwervelschijf-massage en stelde vast dat deze zich heel goed laat combineren met de Dorn-therapie.

De Breuss-massage is een fijngevoelige, energetisch handmatige rugmassage, die energetische en lichamelijke blokkades kan oplossen. Doormiddel van de Breuss-massage kunnen er  lussenwervelkolom problemen, zoals ischias en hernia ongevaarlijk en succesvol worden behandeld.

 

Oorsprong:

De Dorn-therapie komt oorspronkelijk uit Duitsland. Dieter Dorn, de “ontdekker” van de Dorn therapie en Helmuth Koch zijn opvolger hebben de Dorn-therapie geoptimaliseerd. In tegenstelling tot “kraken” is de Dorn-methode een milde therapie. Idelette Eijgelaar is de eerste erkende Dorn-therapeut in Nederland. Rosita heeft haar opleiding bij haar gevolgd en past de methode zeer succesvol toe bij haar cliënten.

Meer informatie? Bel vrijblijvend met Rosita Stolze – 0643 010 079

ruggegraat-dorn Rug-scheef

Afspraak verzoek

Vul dit formulier in om een afspraak te maken. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met u op. Bekijk hier al onze contact gegevens.

Verzend